FRIQ ART

Wij creëren, bedenken en maken
cultuur-educatieve  programma’s op maat.

Als een van de volgende uitspraken op jou van toepassing is, 
Aarzel dan niet om ons te contacteren 

  • Je wilt een audiotour die niet alleen inhoudelijk sterk is, maar ook vermakelijk en prikkelend?
  • Je wilt een uitgebreid inhoudelijk educatief programma wat zowel vermaakt als informeert, wat humoristisch is, uitnodigt tot een tweede blik en hopelijk tot een levenslange passie.
  • Je wilt een volledig uitgewerkt script en draaiboek voor een museum- event? Met acts, rondleidingen en workshops?
  • Je hebt behoefte aan een geschifte quiz om te testen of je publiek je tentoonstelling heeft begrepen? Die ook nog eens aangeboden kan worden via de social media om zo een bredere doelgroep aan te spreken?
  • Je hebt een teasende voorbereidende les nodig om leerlingen of bezoekers lekker te maken voor een evenement of tentoonstelling?
  • Je wilt de bezoeker op meerdere invalshoeken informeren tijdens het (museum)bezoek.
  • Je hebt gewoon een enorm leuk edutainment project nodig tijdens een event, een waardoor je tentoonstelling ook op een andere manier wordt belicht.

De vorm bepaalt je zelf:
je kunt kiezen voor een traditioneel script , een draaiboek voor een volledig museum-event, een beeldend cultuurprogramma voor basis of voortgezet onderwijs, een audiotour, een digitale voorbereidende les voor scholen of een prikkelenden introductie op een tentoonstelling.

Het uitgangspunt is de blik van de gebruiker:
alle programma’s worden volledig vanuit de belevingswereld van de doelgroep ontworpen. Daarbij streven we naar een totaalbeleving waar meerdere zintuigen geprikkeld worden.
We vertrekken altijd vanuit de inhoud. We gaan op zoek naar de sappige details, de bijzonder weetjes en verbazingwekkende achtergond en gieten die in een hilarische animatie, een hoorspel, een quiz, een workshop of een volledig lesprogramma.

Onze interactieve digitale lessen kunnen breed worden toegepast
binnen scholen via het digiboard of op de tablet, maar kunnen ook thuis via het internet bekeken worden. Kenmerkend hieraan is het  speelse karakter en het stimuleren van individueel gebruik; iedereen kan op eigen tempo en vanuit eigen voorkeur deze lessen gebruiken.
Er is altijd sprake van een gelaagdheid waardoor de programma’s breed toepasbaar zijn.

Over Denise Castermans:

Denise Castermans studeerde theaterkostuum en beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor schone kunsten van Antwerpen (B) en studeerde cum laude af met het project “de Zeven Hoofdzonden”. Een muzikaal objectentheater waarmee aan een aantal grote internationale festivals werd deelgenomen.
Sinds 2000 heeft zij het bedrijf CirqFriq: een kostuumbedrijf gespecialiseerd in het vormgeven van grote theaterpoppen, maskers en niet alledaagse ontwerpen die meestal flexibel en draagbaar moeten zijn.

Daarnaast is zij afgestudeerd als geaggregeerde voor het onderwijs tot de hoogste graad aan de Hogeschool Antwerpen en sinds 2000 werkzaam als kunst en cultuurdocent voor zowel het onderwijs als culturele organisaties. Door zowel een vormgevende, educatieve als theater achtergrond is zij gespecialiseerd in het schrijven van scripts voor museum-events, audiotours, Museum locatie theatervoorstelling en animatiefilms.

Ze gaf les als beeldend kunstdocent maakte begeleidende educatieve programma’s bij culturele events en tentoonstellingen en bedacht en creëerde acts voor speciale cultuurgerelateerde activiteiten, ze bracht schilderijen tot leven en las de toekomst in een T-art-OT van een museum collectie.
Friq’Art is een onderdeel van Cirq Friq.

Contacteer mij

Denise Castermans
Kasteel Holtmeulenstraat 9
6222AV Maastricht (NL)
info@cirqfriq.com
M. (NL): 0031 6 40 255 897
M. (B)  : 0032 493 171 668

Contactformulier